Tajna ukusnih ćevapa leži u pivu i začinima koji se pomešaju sa istim. Pivo daje mekoću i sočnost ćevapima. Biće veoma ukusni, a neće  teško pasti na želudac. 

Sastojci:

Za ćevape:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice bibera
  • 100 ml kisele vode

Za preliv:

  • 200 ml piva
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera
  • ½ kašičice suve mirođije
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 50 ml ulja

Priprema:

U mleveno meso dodati izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.

Foto: Shutterstock

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: