Тајна укусних ћевапа лежи у пиву и зачинима који се помешају са истим. Пиво даје мекоћу и сочност ћевапима. Биће веома укусни, а неће тешко пасти на желудац.
Састојци:
За ћевапе:
- 500 г млевеног меса
- 4 чена белог лука
- 2 кашичице соде бикарбоне
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице бибера
- 100 мл киселе воде
За прелив:
- 200 мл пива
- 1 кашика сувог биљног зачина
- 1 кашичица бибера
- ½ кашичице суве мирођије
- 1 кашичица сецканог першуна
- 50 мл уља
Припрема:
Прочитајте још
У млевено месо додати изрендан бели лук, соду бикарбону, со, бибер и киселу воду. Добро измешати, ставити у фрижидер да стоји један сат. Направити ћевапе, поређати у науљен плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Прелити их преливом од помешаних састојака и вратити у рерну још 15 минута.
Фото: Shutterstock
(Трпеза)