Тајна укусних ћевапа лежи у пиву и зачинима који се помешају са истим. Пиво даје мекоћу и сочност ћевапима. Биће веома укусни, а неће  тешко пасти на желудац. 

Састојци:

За ћевапе:

  • 500 г млевеног меса
  • 4 чена белог лука
  • 2 кашичице соде бикарбоне
  • 2 кашичице соли
  • 2 кашичице бибера
  • 100 мл киселе воде

За прелив:

  • 200 мл пива
  • 1 кашика сувог биљног зачина
  • 1 кашичица бибера
  • ½ кашичице суве мирођије
  • 1 кашичица сецканог першуна
  • 50 мл уља

Припрема:

У млевено месо додати изрендан бели лук, соду бикарбону, со, бибер и киселу воду. Добро измешати, ставити у фрижидер да стоји један сат. Направити ћевапе, поређати у науљен плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени око пола сата. Прелити их преливом од помешаних састојака и вратити у рерну још 15 минута.

Фото: Shutterstock

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: