Pileće meso u medu ste već sigurno probali, a ove krmenadle će vas tek raspametiti!

Potrebni sastojci: 

  • 4 krmenadle
  • 2 kašike meda
  • 3 kašike soja-sosa
  • 2 čena belog luka sitno seckana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • prstohvat čili pahuljica (opciono)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krmenadle posolite i pobiberite, a zatim ih propržite na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. U međuvremenu u manjoj posudi pomešajte med, soja-sos, seckani beli luk, balzamiko sirće i čili pahuljice. Kada su krmenadle pečene, prelijte ih pripremljenim sosom i smanjite vatru. Krčkajte krmenadle u sosu nekoliko minuta, povremeno ih okrećući dok se sos ne zgusne i ne karamelizuje. Poslužite ih uz pirinač ili povrće na pari, uz preliv od soja-sosa i meda.

Foto: Profimedia

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: