Pileće meso u medu ste već sigurno probali, a ove krmenadle će vas tek raspametiti!
Potrebni sastojci:
- 4 krmenadle
- 2 kašike meda
- 3 kašike soja-sosa
- 2 čena belog luka sitno seckana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- prstohvat čili pahuljica (opciono)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle posolite i pobiberite, a zatim ih propržite na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. U međuvremenu u manjoj posudi pomešajte med, soja-sos, seckani beli luk, balzamiko sirće i čili pahuljice. Kada su krmenadle pečene, prelijte ih pripremljenim sosom i smanjite vatru. Krčkajte krmenadle u sosu nekoliko minuta, povremeno ih okrećući dok se sos ne zgusne i ne karamelizuje. Poslužite ih uz pirinač ili povrće na pari, uz preliv od soja-sosa i meda.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)
BONUS VIDEO: