Пилеће месо у меду сте већ сигурно пробали, а ове крменадле ће вас тек распаметити!

Потребни састојци: 

  • 4 крменадле
  • 2 кашике меда
  • 3 кашике соја-соса
  • 2 чена белог лука ситно сецкана
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • прстохват чили пахуљица (опционо)
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Крменадле посолите и побиберите, а затим их пропржите на маслиновом уљу док не постану златносмеђе. У међувремену у мањој посуди помешајте мед, соја-сос, сецкани бели лук, балзамико сирће и чили пахуљице. Када су крменадле печене, прелијте их припремљеним сосом и смањите ватру. Крчкајте крменадле у сосу неколико минута, повремено их окрећући док се сос не згусне и не карамелизује. Послужите их уз пиринач или поврће на пари, уз прелив од соја-соса и меда.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: