Пилеће месо у меду сте већ сигурно пробали, а ове крменадле ће вас тек распаметити!
Потребни састојци:
- 4 крменадле
- 2 кашике меда
- 3 кашике соја-соса
- 2 чена белог лука ситно сецкана
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашика балзамико сирћета
- прстохват чили пахуљица (опционо)
- со и бибер по укусу
Припрема:
Крменадле посолите и побиберите, а затим их пропржите на маслиновом уљу док не постану златносмеђе. У међувремену у мањој посуди помешајте мед, соја-сос, сецкани бели лук, балзамико сирће и чили пахуљице. Када су крменадле печене, прелијте их припремљеним сосом и смањите ватру. Крчкајте крменадле у сосу неколико минута, повремено их окрећући док се сос не згусне и не карамелизује. Послужите их уз пиринач или поврће на пари, уз прелив од соја-соса и меда.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО: