Plavi patlidžan daje paprikašu poseban ukus, a kada je reč o prednostima za zdravlje, nema mu ravnog!
Potrebni sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 1 konzerva leblebija
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 400 ml paradajz sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- pola kašičice kumina
- so
- biber
Način pripreme:
Foto: Profimedia, Foto: Despozitofotos
Crni i beli luk propržite na malo maslinovog ulja. Onda dodajte plavi patlidžan pa pržite 10 minuta. Dodajte leblebije, paradajz sos i začine. Promešajte dobro pa poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta, na laganoj vatri, uz povremeno mešanje. Zatim posolite i pobiberite. Na kraju paprikaš dekorišite svežim peršunom.
(Trpeza)