Плави патлиџан даје паприкашу посебан укус, а када је реч о предностима за здравље, нема му равног!


Потребни састојци:

  • 1 већи плави патлиџан
  • 1 конзерва леблебија
  • 1 главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 400 мл парадајз соса
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашичица млевене зачинске паприке
  • пола кашичице кумина
  • со
  • бибер


Начин припреме:


Црни и бели лук пропржите на мало маслиновог уља. Онда додајте плави патлиџан па пржите 10 минута. Додајте леблебије, парадајз сос и зачине. Промешајте добро па поклопите и кувајте 20 до 25 минута, на лаганој ватри, уз повремено мешање. Затим посолите и побиберите. На крају паприкаш декоришите свежим першуном.

Фото: Профимедиа, Фото: Деспозитофотос

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: