Плави патлиџан даје паприкашу посебан укус, а када је реч о предностима за здравље, нема му равног!
Потребни састојци:
- 1 већи плави патлиџан
- 1 конзерва леблебија
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- 400 мл парадајз соса
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица млевене зачинске паприке
- пола кашичице кумина
- со
- бибер
Начин припреме:
Фото: Профимедиа, Фото: Деспозитофотос
Црни и бели лук пропржите на мало маслиновог уља. Онда додајте плави патлиџан па пржите 10 минута. Додајте леблебије, парадајз сос и зачине. Промешајте добро па поклопите и кувајте 20 до 25 минута, на лаганој ватри, уз повремено мешање. Затим посолите и побиберите. На крају паприкаш декоришите свежим першуном.
(Трпеза)