Obraćajući se ekskluzivno za Bi Bi Si, Novak je poručio da ne treba da se povezuje sa antivakserskim pokretom i da podržava pravo pojedinca na izbor. Na pitanje da li bi žrtvovao učešća na Grend Slemovima kao što su Vimbldon i Ronal Garos, Novak je rekao:

- Da, to je cena koju sam spreman da platim! Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće - poručio je Đoković i dodao:

Foto: AP

 

 

- Moj um je otvoren kada je u pitanju mogućnost da budem vakcinisan u budućnosti jer svi zajedno pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje kada je u pitanju borba protiv kovida. Ponavljam, nikad nisam bio protiv vakcinacije i nadma se da ćemo svi vrlo brzo videti kraj ovog virusa.

Đoković je takođe potvrdio da se nada da će se uslovi o vakcinaciji na pojedinim turnirima promeniti i da će moći da igra još dugo godina. Takođe, osvrnuo se i na sve ono što se dešavalo u Australiji.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Bio sam zaista razočaran i tužan načinom na koji se sve završilo po mene u Australiji. Greška u viznoj dekalaraciji nije namerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u Ministarstvu za imigraciju u Australiji - rekao je Đoković.

- Ono što malo ljudi zna jeste da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".