- Tada je bilo potpuno direktno kršenje međunarodnog prava, sada ne. Nikakvih podudarnosti nema tada i sada. Neki pokušaji upoređivanja postoje ali ovo nije isto. Podudarnosti ne postoje - rekao je Bocan Harčenko.

Novinarka Minja Miletić na to je odgovorila da ne postoje, budući da je tada bombardovan Beograd, i da bi to bilo isto ukoliko bi NATO sada bombardovao Moskvu, kao što se nama desilo '99 godine.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Što se tiče učešća i nekog ulaska spoljnih snaga, Putin je u svojoj izjavi prekjuče rekao da će biti takav odgovor kakvog nije bilo nikada u istoriji. Što se tiče njihovog učešća mislim da im je ovo razumljivo - rekao je ambasador Rusije u Srbiji i dodao:

- Što se tiće vojnih operacija tada, vi znate bolje od mene živeći ovde, da je bombardovana prestonica krstarećim raketama, da je bombardovana svim modernim snagama koje su postojake. Bilo je udara na civilne objekte i puno poginulih i ovo se zna. Ja kada sam došao ovde u muzej agresije NATO, tamo se vidi sve šta se dešavalo. Posledice toga su ogromne, uključujući i zdravlje celokupnog srpskog naroda - rekao je Bocan Harčenko.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".