Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić se na Fejsbuku oprostio od Minje Subote najavljujući da će proslavljeni kompozitor i autor i voditelj ''Muzičkog tobogana'' dobiti ulicu u Beogradu, ali i da će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, kao i da će Dečiji kulturni centar koji je Subota vodio ''negovati trajno sećanje na svog Minju''.

 

 

''POČIVAJ U MIRU DRAGI MINJA
Umro je Minja Subota.
Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću.
Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na “Muzički tobogan", emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji.
Mnogo je voleo decu. Stvarajući i komponujući za najmlađe ostao je dete u duši.
Počivaj u miru Minja. Mnogo si se namučio poslednjih godina, ali nisi dao da se to primeti. Ti si učio nas, a sada je red da se mi odužimo tebi. Prvo sahranom u Aleji zaslužnih građana, a potom trajnim sećanjem. Za tri godina dobićeš ulicu u našem gradu, a Dečiji kulturni centar koji si vodio do odlaska u bolnicu negovaće trajno sećanje na svog Minju.''