Jasmin

NJegov miris ublažava stres, donosi pozitivnu energiju i podstiče romantiku. Držite ga na prozoru okrenutog prema jugu ili severoistoku. Može da ukloni toksine iz vazduha, a preporučuje se da se drži u prostoru u kojem provodimo najviše vremena.

Orhideja

Prema feng šuiju veruje se da orhideje povećavaju protok pozitivne energije. Ovo dugotrajno cveće dolazi u raznim veličinama i oblicima sa prijatnim mirisom koji poboljšava raspoloženje i umiruje um. Noću oslobađa kiseonik stoga je idealno držati je u spavaćoj sobi.

Foto: Profimedia

 

Žalfija

Uklanja negativne emocije poput ljutnje i straha i podstiče pozitivan protok energije.

Zlatna puzavica

Koristi se u Aziji dugi niz godina jer je simbol sreće i prosperiteta. Po Feng šuiju njegov vertikalni oblik predstavlja drveni element koji utiče na telesnu aktivnost, životnu energiju i vitalnost.

Veruje se da je odgovorna za protok dobre energije u domu, ali i da domu u koji se unese donosi sreću i blagostanje.

Foto: Profimedia

 

Drvo novca

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lepa, zelena biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiji koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po verovanju donosi novac je krasula.

Foto: Profimedia

 

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… to su sve nazivi za biljku Crassula ovata. Ona potiče iz Južne Afrike, a naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".