Odabir garderobera ili ormara za dom bi trebalo da bude rezultat dobrog planiranja zasnovanog na vašim potrebama, a njihova estetika je kako stvar vašeg ukusa, tako i stila koji želite da istaknete u enterijeru spavaće sobe. Oni predstavljaju glavne komade nameštaja u spavaćoj sobi, a važno je da budu funkcionalni, kako bi bilo prostora za odlaganje svih planiranih stvari. 

U zavisnosti od prostornih performansi odlučićete se za garderober ili ormar, a sam konkretan izbor je olakšan time što postoji veliki broj modela, različitih po funkcionalnosti, ali i dizajnu. 

Foto: Promo

 

 

Upotrebni prostor je neizostavna stavka o kojoj morate razmišljati kada birate garderobere za svoj dom. Garderobna šipka vašem garderoberu daje bolju preglednost, a ujedno ćete sprečiti i gužvanje osetljivih komada garderobe.

Ništa manje važan nije ni deo sa pregradama, gde možete sortirati garderobu po sezonama, bojama, nameni... U lakšoj organizaciji pregradnog dela umnogome vam mogu pomoći i kutije za odlaganje sitnijih komada harderobe, pa ne propustite priliku da i o ovome razmislite.

Foto: Promo

 

 

Garderober GALICIA 220 u opak belom dezenu, sa dekorativnim horizontalnim aplikacijama od crnog bojenog stakla, predstavlja moderno i kreativno dizajnersko rešenje. Unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama u levom i desnom delu, kao i segmenta sa garderobnom šipkom u središnjem delu. Takođe, poseduje mogućnost ugradnje usporivača kod kliznog mehanizma koji dodatno doprinose sigurnosti i funkcionalnosti.

Foto: Promo

 

 

Uz garderober, praktičan komad nameštaja za spavaću sobu je i komoda. Komoda DUERO 3K2F poseduje dva bočna zatvorena krila sa po tri vertikalne police, kao i centralno pozicioniran segment sa dve fioke i zatvorenom policom, pa se u nju mogu smestiti mnoge dodatne stvari koje možda ne mogu stati u garderober.

Ukoliko se odlučite za ormar, koji za razliku od kliznih garderobera ima klasičan mehanizam otvaranja, predlog je ormar LEON 4K2FO u toplom dekoru artisan hrasta. Ormar LEON 4K2FO je veoma funkcionalan, poseduje garderobnu šipku, kao i dvokrilno zatvorene police, jednu otvorenu policu i dve prostrane fioke. Ogledalo na središnjem delu ormara estetski će oplemeniti i vizuelno povećati ambijent u kome se nalazi.

Foto: Promo

 

 

Pleteni tabure u neutralnoj boji odličan dekorativni detalj uz ovaj ormar, koji uz estetski momenat pruža i potrebnu udobnost.

Ukoliko ste ljubitelj industrijskog stila, dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju garderober SIERRA 180 OG u grafit sivom dekoru, koji je veoma praktičan i predstavlja model garderobera savremenog dizajna. NJegova unutrašnjost se sastoji od segmenta sa policama, kao i segmenta sa garderobnom šipkom. Ogledalo na jednim garderobnim kliznim vratima, pored toga što je funkcionalno, umnogome doprinosi i estetici čitavog ambijenta spavaće sobe.

Foto: Promo

 

 

Komoda DUERO 5F 90 u grafit sivom dekoru odličan je dodatak ovom ambijentu, a s obzirom na to da ima pet prostranih fioka veoma je praktična i obezbeđuje dovoljno prostora za stvari koje su vam uvek potrebne pri ruci.

Smernice koje smo podelili sa vama sigurno će vam biti korisne pri odluci da li se u ambijent vaše spavaće sobe uklapa garderober ili ormar, kao i koji modeli bi bili pravi izbor. Uživajte prvobitno u njihovom odabiru, a kasnije u i omiljenim odevnim kombinacijama koje su složene upravo onako kako vama to odgovara.