"Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl? Koja li je tajna?

Konstrakta je u finalnoj večeri odnela pobedu, te će Srbiju predstavljati na Evroviziji u Torinu, a s obzirom na to da svi bruje o kosi Megan Markl, pronašli smo savete njenog frizera koje možete da primenite već dabas...

DŽordž Nortvud, koji je zadužen da kosa Megan Markl u svakom trenutku izgleda fenomenalno, otkrio je jednom prilikom koji su ključni koraci kada je reč o negovanju kose.

Pravilna nega je naročito bitna u zimskim mescima, jer je u ovom periodu ona izložena vetru, suvom vazduhu usled grejanja i drugim spoljašnjim faktorima. To sve je čini lomljivom i gubi se sjaj. Ako poštujete ovih šest pravila, kosa će u svakom trenutku izgledati negovano...

1. Izbegavajte feniranje na ravno

- Ja sam lično uvek sa lokne i opušteniji izgled. Kada se kosa uvije ona izgleda lepše, sjajnije i zdravije. Na ravno isfenirnanoj kosi se vide svi nedostaci, zato su blagi talasi mnogo bolje rešenje - kaže DŽordž.

2. Pranje kose

Većina ljudi zapravo ne očisti u potpunosti kosu kada je operu, pa kosa završi prekrivena nekom vrstom filma koji vremenom dovodi do nedostatka sjaja. Šamponiranjem dva puta prvim pranjem uklanjate višak prljavštine, a drugim pranjem je tek zapravo očistite.

Kako oprati kosu pravilno?

Prema Nortvudu, prva i najveća greška koju većina žena čini je korišćenje previše šampona.

- Duplo pranje kose ne znači da treba koristiti više šampona, upravo suprotno. Poenta je u duplom ispiranju. Uz to, većinu tipova kose najbolje je prati svaka dva do tri dana, a za one dane između pronađite kvalitetan šampon za suvo pranje - objasnio je stilista.

3. Koristite suvi šampon da bi kosa izgledala gušće

Suvi šampon je odličan za one žene koje imaju tanku kosu. Suvi šampo daje kosi teksturu i činije vizuelno gušćom. DŽordž naglašava da ipak sa ovim proizvodom ne treba preterivati, jer može da isuši kosu. Koristite ovaj trik u posebnim prilikama.

4. Izbegavajte upotrebu pegle za kosu

Pegle mogu uzrokovati nakupljanje statičkog elektriciteta u kosi i ukloniti sve prirodno iz izgleda. Ravna kosa može stvoriti beživotan izgled.

5. Što češće koristite maske za kosu

- Redovna upotreba hranjivih maski za kosu će oživeti kosu i vratiti joj sjaj. Preporuka je da se koriste jednom nedeljno, a najbolje bi bilo da to budu one koje u svom sastavu sadrže arganovo ulje - tvrdi on.

6. Ispucali vrhovi

Negovanje ispucalih vrhova uljima, serumima i kremama je najbolji način da ih sakrijete - ti proizvodi deluju kao lepak, zaglađujući ispucale vrhove i dajući kosi negovan izgled. Još jedan savet za sve žene koje ravnaju kosu.

- Ako želite izravnati kosu i upotrebiti ulje, stavite ulje nakon "peglanja". Ako ispeglate kosu nakon upotrebe ulja, ona će izgoreti kao vruće ulje u tiganju. Doslovno ćete ispržiti kosu - upozorio je Nortvud.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".