U Belgiju je stigao pre dva meseca preko Španije i Francuske. U Alžiru nije mogao da nađe posao. Želja mu je da tu i ostane.

- Hoću da radim. U Briselu. Mogu da otvorim prodavnicu. Belgija je dobra zemlja - rekao je on i objasnio da bi od novca sa lutrije, pre svega, kupio stan jer trenuto nema krov nad glavom.

Nakon što je "ogrebao" 250.000 evra, nije se pojavljivao nedelju dana. Prošlog petka, tri čoveka su se pojavila u Nacionalnoj lutriji sa njegovim tiketom. Isprva su nadležni posumnjali da su ukrali dobitni tiket zbog čega su uhapšeni.

Foto: AP/Matthias Schrader

 

Međutim, Alžirac je kasnije ispričao da to nije tačno.

- Dao sam tiket svom prijatelju, zato što on ima papire. Rođen je u Francuskoj, pa sam ga zamolio da preuzme novac umesto mene - otkrio je migrant.

U međuvremenu, pronašao je advokata sa kojim će pokušati da dođe do novca.

- U supermarketu su znali da je on pravi dobitnik zbog snimka sigurnosnih kamera. Ipak, doći do tog novca nije tako lako - ističe advokat Aleksander Ferštete.

Nacionalna lutrija i dalje čeka sa isplatom. Zahtevaju broj računa u banci. Pošto nema dokumenta, ne može ni da otvori račun.

- Videćemo kako ćemo da rešimo ovo. Dok se to ne desi, tiket se nalazi na čuvanju u policiji. Tražimo dokumenta koja bi mogla da potvrde njegov identitet. Moraće da stupi u kontakt sa rodbinom u Alžiru - objašnjava advokat.

(Srbija danas)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".