У Белгију је стигао пре два месеца преко Шпаније и Француске. У Алжиру није могао да нађе посао. Жеља му је да ту и остане.

- Хоћу да радим. У Бриселу. Могу да отворим продавницу. Белгија је добра земља - рекао је он и објаснио да би од новца са лутрије, пре свега, купио стан јер тренуто нема кров над главом.

Након што је "огребао" 250.000 евра, није се појављивао недељу дана. Прошлог петка, три човека су се појавила у Националној лутрији са његовим тикетом. Испрва су надлежни посумњали да су украли добитни тикет због чега су ухапшени.

Фото: AП/Matthias Schrader

 

Међутим, Алжирац је касније испричао да то није тачно.

- Дао сам тикет свом пријатељу, зато што он има папире. Рођен је у Француској, па сам га замолио да преузме новац уместо мене - открио је мигрант.

У међувремену, пронашао је адвоката са којим ће покушати да дође до новца.

- У супермаркету су знали да је он прави добитник због снимка сигурносних камера. Ипак, доћи до тог новца није тако лако - истиче адвокат Александер Ферштете.

Национална лутрија и даље чека са исплатом. Захтевају број рачуна у банци. Пошто нема документа, не може ни да отвори рачун.

- Видећемо како ћемо да решимо ово. Док се то не деси, тикет се налази на чувању у полицији. Тражимо документа која би могла да потврде његов идентитет. Мораће да ступи у контакт са родбином у Алжиру - објашњава адвокат.

(Србија данас)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".