Postoje indicije da su fotografije načinjene sa turskog broda koji je prvi pritekao u pomoć i koji je spasao negde oko 50 mornara.

Autentičnost snimaka još nije potvrđena, iako brod u plamenu na fotografijama po izgledu zaista podseća na potopljenu krstaricu.

Podsetimo, Ukrajina tvrdi da su njihove snage pogodile "Moskvu" sa dve rakete "Neptun", a ovu teorije podržale su i SAD. Rusi su ove navode negirali i saopštili da je na brodu došlo do požara, usled oluje prilikom telenja ka luci Sevastopolj.

Dva dana posle potonuća krstarice, rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak postrojavanja posade raketne krstarice "Moskva" pred admiralom Nikolajem Jevmenovim.

U zapadnim medijima spekuliše se o tome koliko je mornara izgubilo život prilikom na "Moskvi".

Prema pisanju britanskog Telegrafa, veruje se da je nekoliko stotina mornara poginulo na ruskoj krstarici nakon što su je pogodili ukrajinski projektili. Najnoviji izveštaji govore da je tek nekoliko desetina članova posade od njih 510 spašeno pre nego što je "Moskva" potonula, navodi se u Telegrafu.

Potopljena krstarica "Moskva" duga je 186 metara. Bila je ponos ruske pomorske flote u Crnom moru, naoružana nizom projektila i protivraketnih odbrambenih sistema.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".