Постоје индиције да су фотографије начињене са турског брода који је први притекао у помоћ и који је спасао негде око 50 морнара.

Аутентичност снимака још није потврђена, иако брод у пламену на фотографијама по изгледу заиста подсећа на потопљену крстарицу.

Подсетимо, Украјина тврди да су њихове снаге погодиле "Москву" са две ракете "Нептун", а ову теорије подржале су и САД. Руси су ове наводе негирали и саопштили да је на броду дошло до пожара, услед олује приликом телења ка луци Севастопољ.

Два дана после потонућа крстарице, руско министарство одбране објавило је снимак постројавања посаде ракетне крстарице "Москва" пред адмиралом Николајем Јевменовим.

У западним медијима спекулише се о томе колико је морнара изгубило живот приликом на "Москви".

Према писању британског Телеграфа, верује се да је неколико стотина морнара погинуло на руској крстарици након што су је погодили украјински пројектили. Најновији извештаји говоре да је тек неколико десетина чланова посаде од њих 510 спашено пре него што је "Москва" потонула, наводи се у Телеграфу.

Потопљена крстарица "Москва" дуга је 186 метара. Била је понос руске поморске флоте у Црном мору, наоружана низом пројектила и противракетних одбрамбених система.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".