Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni tamo ne može da stoji čitavu večnost.
Ako je termički obrađeno i pravilno skladišteno, meso može da bude zamrznuto 2 do 3 meseca i ukus se neće toliko jako menjati jer je deo vlažnosti već izgubljen tokom kuvanja.
Sirovo mleveno meso u zamrzivaču se može čuvati tri do četiri meseca. Važno je, naravno, i kako je pripremljeno.
U originalnom pakovanju može stajati do 2 nedelje, a ako planirate da ga držite duže od toga, bilo bi dobro da to pakovanje omotate folijom ili ga stavite u kesu za zamrzavanje.
Dobro je napisati i datum ako je samo u plastičnoj kesici kako biste se podsetili do kada ga treba upotrebiti.
(Informer)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".