Губитак влажности један је од главних разлога зашто млевено месо губи на јачини укуса након што стоји дуже време, чак и ако стоји у замрзивачу, што значи да ни тамо не може да стоји читаву вечност.
Ако је термички обрађено и правилно складиштено, месо може да буде замрзнуто 2 до 3 месеца и укус се неће толико јако мењати јер је део влажности већ изгубљен током кувања.
Сирово млевено месо у замрзивачу се може чувати три до четири месеца. Важно је, наравно, и како је припремљено.
У оригиналном паковању може стајати до 2 недеље, а ако планирате да га држите дуже од тога, било би добро да то паковање омотате фолијом или га ставите у кесу за замрзавање.
Добро је написати и датум ако је само у пластичној кесици како бисте се подсетили до када га треба употребити.
(Информер)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".