Pileći bataci sa slaninom
Potrebno vam je:
-8 pilećih bataka (s kostima i kožom)
-kašičica maslinovog ulja
-4 kriške slanine
Pročitajte još
-glavica luka
-2 celera
-zelena paprika
-2-3 čena belog luka
-2 kašičice majčine dušice
-kašika brašna
-0,5 l piva
-konzerva mesnatog paradajza ili tri veća paradajza
-šolja pilećeg bujona
-2 kašike ljutoga kečapa
Priprema:
Premažite batake solju i biberom, a zatim zagrejte kašiku ulja na srednjoj temperaturi i zapecite piletinu s obe strane. Izvadite na tanjir. Na ulje dodajte naseckanu slaninu, pa zapecite dok ne dobije boju. Dodajte luk, celer, biber, beli luk i majčinu dušicu i dinstajte dok sve ne omekša, oko deset minuta, na laganoj vatri.
Dodajte brašno, mešajte minut, pa ulijte pivo i pustite da prestane da peni. Dodajte paradajz, pa ljuti kečap. Kad se sos malo zgusne, vratite piletinu u posudu i krčkajte dok se potpuno ne skuva.
Bataci na američki način:
Italijanski bataci uz parmezan, peršun i beli luk dobijaju sasvim novu dimenziju.
(Blic/žena)
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".