Пилећи батаци са сланином
Потребно вам је:
-8 пилећих батака (с костима и кожом)
-кашичица маслиновог уља
-4 кришке сланине
Прочитајте још
-главица лука
-2 целера
-зелена паприка
-2-3 чена белог лука
-2 кашичице мајчине душице
-кашика брашна
-0,5 л пива
-конзерва меснатог парадајза или три већа парадајза
-шоља пилећег бујона
-2 кашике љутога кечапа
Припрема:
Премажите батаке сољу и бибером, а затим загрејте кашику уља на средњој температури и запеците пилетину с обе стране. Извадите на тањир. На уље додајте насецкану сланину, па запеците док не добије боју. Додајте лук, целер, бибер, бели лук и мајчину душицу и динстајте док све не омекша, око десет минута, на лаганој ватри.
Додајте брашно, мешајте минут, па улијте пиво и пустите да престане да пени. Додајте парадајз, па љути кечап. Кад се сос мало згусне, вратите пилетину у посуду и крчкајте док се потпуно не скува.
Батаци на амерички начин:
Италијански батаци уз пармезан, першун и бели лук добијају сасвим нову димензију.
(Блиц/жена)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".