Sezona trešanja je uveliko počela, a najveći izbor možemo naći na pijacama.
Da li je trešnja zdrava i sočna možete proveriti po kvalitetu njenog izgleda i mirisa, da li kožica na sebi ima nabore i oštećenja. Preporučuje se da birate svetlije trešnje.
"Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude 'zasićena'. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena", objašnjavaju.
Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu, prenosi Mondo.
Ukoliko se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage.
Pročitajte još
Ukoliko ipak u kesi ima vode, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".