Sezona trešanja je uveliko počela, a najveći izbor možemo naći na pijacama. 

Da li je trešnja zdrava i sočna možete proveriti po kvalitetu njenog izgleda i mirisa, da li kožica na sebi ima nabore i oštećenja. Preporučuje se da birate svetlije trešnje. 

"Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude 'zasićena'. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena", objašnjavaju.

Foto: Profimedia

 

Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu, prenosi Mondo.

Ukoliko se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage.

Ukoliko ipak u kesi ima vode, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".