Сезона трешања је увелико почела, а највећи избор можемо наћи на пијацама.
Да ли је трешња здрава и сочна можете проверити по квалитету њеног изгледа и мириса, да ли кожица на себи има наборе и оштећења. Препоручује се да бирате светлије трешње.
"Обратите пажњу на боју: она се разликује од сорте до сорте, али у сваком случају треба да буде 'засићена'. Када се притисне, трешња треба да задржи своју густину. Ако је мека, онда је или презрела или покварена", објашњавају.
Према речима професорке агрономије, Ирине Махонине, важно је обратити пажњу на кожицу, преноси Мондо.
Уколико се воће чува у пластичној кеси, онда на његовој површини не би требало да буде знакова влаге.
Прочитајте још
Уколико ипак у кеси има воде, то ће убрзати кварење и скратити њихов рок трајања.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".