Сезона трешања је увелико почела, а највећи избор можемо наћи на пијацама.
Да ли је трешња здрава и сочна можете проверити по квалитету њеног изгледа и мириса, да ли кожица на себи има наборе и оштећења. Препоручује се да бирате светлије трешње.
"Обратите пажњу на боју: она се разликује од сорте до сорте, али у сваком случају треба да буде 'засићена'. Када се притисне, трешња треба да задржи своју густину. Ако је мека, онда је или презрела или покварена", објашњавају.
Фото: Профимедиа
Према речима професорке агрономије, Ирине Махонине, важно је обратити пажњу на кожицу, преноси Мондо.
Уколико се воће чува у пластичној кеси, онда на његовој површини не би требало да буде знакова влаге.
Прочитајте још
Уколико ипак у кеси има воде, то ће убрзати кварење и скратити њихов рок трајања.
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".