U istraživanju, koje je trajalo 20 godina, učestvovalo je 130.000 ljudi, a naučnici su pratili njihove navike u ishrani, kao i namirnice koje konzumiraju.

Sa velikom sigurnošću potvrdili su da u povrće koje najviše goji spadaju kukuruz, krompir i grašak.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Moja mala kuhinja

 

 

Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0.9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi posle konzumiranja koje utiču na povećanje osećanja gladi.

Zanimljivo je da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, poput pasulja, izgubile su na težini posle nekog vremena.

(Najžena)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".