У истраживању, које је трајало 20 година, учествовало је 130.000 људи, а научници су пратили њихове навике у исхрани, као и намирнице које конзумирају.

Са великом сигурношћу потврдили су да у поврће које највише гоји спадају кукуруз, кромпир и грашак.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Moja mala kuhinja

 

 

Кукуруз се показао као најгори са 0.9 килограма више током две године од повећања порције овог поврћа. Разлог за то је високи гликемијски индекс, интензивно повећање шећера у крви после конзумирања које утичу на повећање осећања глади.

Занимљиво је да особе које су јеле поврће богато влакнима, попут пасуља, изгубиле су на тежини после неког времена.

(Најжена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".