Zlata Numanagić, rođena je 1950. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u glavnom gradu Srbije.

Ostvarila je veliki broj uloga, a najprepoznatljivija je postala, po ulozi Lole Golubović, u seriji "Srećni ljudi" u kojoj je zamenila dotadašnju glumicu Tanju Bošković.

Iako je u seriji pamtimo kao smernu i brižnu majku, a i u privatnom životu kao umerenu damu koja ne igra na kartu fizičkog izlgeda, Zlata je pokazala da ume i to. NJena atraktivna slika sa početka karijere u mnogome otkriva glumicu i u drugom, izazovnom, ali podjednako lepom izdanju.

Foto: reprint TV Novosti

 

Takođe je igrala i u serijama "LJubav i mržnja" i "Moj rođak sa sela". Čuvea Dorćolka, oduvek je važila za jednu od najlepših glumica za kojom su uzdisali mnogi muškarci. Iako je svi znaju kao smernu i odmerenu damu, postoje i fotografije koje pokazuju suprotno. 

Naime, danas odmerena i povučena gospođa, poznatija kao "dama sa oranž šeširom" iz serije "Otpisani", na samom početku karijere, slikala se u veoma provokativnim izdanjima. 

Zlata ima sina Fedora, a svojevremeno je sa jednom prijateljicom otvorila restoran u Albaniji, koji joj je pored glume bio dodatni izvor prihoda. Iako je imala privatni biznis, uvek je govorila da je gluma njena jedina i prava ljubav, kao i da je nikada neće napustiti. 

Foto: reprint TV Novosti

 

 

Zlata je prošle godine dobila ulogu u filmu "Nije sve kao što izgleda". 

(magazin.novosti.rs)

Iz albuma Zlate Numanagić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".