Злата Нуманагић, рођена је 1950. године у Београду. Дипломирала је на Факултету драмских уметности у главном граду Србије.

Остварила је велики број улога, а најпрепознатљивија је постала, по улози Лоле Голубовић, у серији "Срећни људи" у којој је заменила дотадашњу глумицу Тању Бошковић.

Иако је у серији памтимо као смерну и брижну мајку, а и у приватном животу као умерену даму која не игра на карту физичког излгеда, Злата је показала да уме и то. Њена атрактивна слика са почетка каријере у многоме открива глумицу и у другом, изазовном, али подједнако лепом издању.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Такође је играла и у серијама "Љубав и мржња" и "Мој рођак са села". Чувеа Дорћолка, одувек је важила за једну од најлепших глумица за којом су уздисали многи мушкарци. Иако је сви знају као смерну и одмерену даму, постоје и фотографије које показују супротно. 

Наиме, данас одмерена и повучена госпођа, познатија као "дама са оранж шеширом" из серије "Отписани", на самом почетку каријере, сликала се у веома провокативним издањима. 

Злата има сина Федора, а својевремено је са једном пријатељицом отворила ресторан у Албанији, који јој је поред глуме био додатни извор прихода. Иако је имала приватни бизнис, увек је говорила да је глума њена једина и права љубав, као и да је никада неће напустити. 

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Злата је прошле године добила улогу у филму "Није све као што изгледа". 

(magazin.novosti.rs)

Из албума Злате Нуманагић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".