Ukućani i prijatelji će se zaljubiti kada im poslužite ovaj neobičan slatkiš koji se vrlo jednostavno sprema sa suvim i sezonskim voćem. 

Potrebno vam je: 

2 kesice pudinga od vanile
1 pomorandža
2 kašike meda
1 jabuka
1 kruška
1 banana
50 g drobljenih badema
50 g šećera u prahu

150 g lazanja
50 g suvih kajsija
50 g suvog grožđa
1 limun
600 ml mleka

Foto: Profimedia

 

 

Spremate ih na sledeći način: 

U ključaloj vodi obarite lazanje. 

Potom očistite kruške i jabuke, pa ih stavite u dublju posudu. Dodajte banane isečene na kolutove, a zatim sitno iseckane kasije (po želji, sveže ili iz kompota). Dodajte suvo grožđe i prelijte sve limunovim sokom. 

U šerpu na šporetu sipajte 500 ml mleka u kojoj ćete skuvati puding. Ostatak mleka iskoristite da umešate prašak za puding, pa pripremljen sipajte u prokuvano mleko.

Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Dodajte med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodajte u sud sa voćem i promešajte.

 Skuvane lazanje ređajte u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažite filom od pudinga i voća, postupak ponovite dok ne potrošite sve. 

Zagrejte rernu i pecite 35 minuta na 200 stepeni.

(Kurir.rs) 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".