Ukućani i prijatelji će se zaljubiti kada im poslužite ovaj neobičan slatkiš koji se vrlo jednostavno sprema sa suvim i sezonskim voćem.
Potrebno vam je:
2 kesice pudinga od vanile
1 pomorandža
2 kašike meda
1 jabuka
1 kruška
1 banana
50 g drobljenih badema
50 g šećera u prahu
150 g lazanja
50 g suvih kajsija
50 g suvog grožđa
1 limun
600 ml mleka
Spremate ih na sledeći način:
U ključaloj vodi obarite lazanje.
Pročitajte još
Potom očistite kruške i jabuke, pa ih stavite u dublju posudu. Dodajte banane isečene na kolutove, a zatim sitno iseckane kasije (po želji, sveže ili iz kompota). Dodajte suvo grožđe i prelijte sve limunovim sokom.
U šerpu na šporetu sipajte 500 ml mleka u kojoj ćete skuvati puding. Ostatak mleka iskoristite da umešate prašak za puding, pa pripremljen sipajte u prokuvano mleko.
Kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Dodajte med i sok od pomorandže. Dobijenu smesu dodajte u sud sa voćem i promešajte.
Skuvane lazanje ređajte u nauljenu pravougaonu tepsiju. Preko premažite filom od pudinga i voća, postupak ponovite dok ne potrošite sve.
Zagrejte rernu i pecite 35 minuta na 200 stepeni.
(Kurir.rs)
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".