Sastojci:
800 g jabuka
50 g suvog grožđa
50 g oraha
po ukusu šećera
Pročitajte još
sok od limuna po ukusu
vanilin šećer po ukusu
1/2 kg lisnatog testa za savijače
1 žumance
1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Potrebno je da izrendate jabuke, potom dodate dodate malo suvog grožđa i orahe. Sve to dobro promešati. Dodajte još šećer, vanilin šećer i limunov sok po ukusu. Lisnato testo razvucite u pravougaonik oklagijom. Na sredinu testa stavite pripremljen fil od jabuka.
Spojite krajeve testa preko fila, probodite testo viljuškom na nekoliko mesta, premažite ga žumancetom i stavite u pleh koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
Stavite štrudlu u rernu da se peče na 225 stepeni oko pola sata.
Kada se ispeče, štrudlu pospite šećerom u prahu.
(Žena)
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".