Састојци:
800 г јабука
50 г сувог грожђа
50 г ораха
по укусу шећера
Прочитајте још
сок од лимуна по укусу
ванилин шећер по укусу
1/2 кг лиснатог теста за савијаче
1 жуманце
1 кашика шећера у праху
Припрема:
Потребно је да изрендате јабуке, потом додате додате мало сувог грожђа и орахе. Све то добро промешати. Додајте још шећер, ванилин шећер и лимунов сок по укусу. Лиснато тесто развуците у правоугаоник оклагијом. На средину теста ставите припремљен фил од јабука.
Спојите крајеве теста преко фила, прободите тесто виљушком на неколико места, премажите га жуманцетом и ставите у плех који сте претходно испрали хладном водом.
Ставите штрудлу у рерну да се пече на 225 степени око пола сата.
Када се испече, штрудлу поспите шећером у праху.
(Жена)
БОНУС ВИДЕО:
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".