Састојци:

800 г јабука

50 г сувог грожђа

50 г ораха

по укусу шећера

сок од лимуна по укусу

ванилин шећер по укусу

1/2 кг лиснатог теста за савијаче

1 жуманце

1 кашика шећера у праху

Припрема: 

Потребно је да изрендате јабуке, потом додате додате мало сувог грожђа и орахе. Све то добро промешати. Додајте још шећер, ванилин шећер и лимунов сок по укусу.  Лиснато тесто развуците у правоугаоник оклагијом.  На средину теста ставите припремљен фил од јабука.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja

 

 Спојите крајеве теста преко фила, прободите тесто виљушком на неколико места, премажите га жуманцетом и ставите у плех који сте претходно испрали хладном водом.

Ставите штрудлу у рерну да се пече на 225 степени око пола сата. 

Када се испече, штрудлу поспите шећером у праху. 

(Жена) 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".