To nije razlog za očajavanje budući da postoje trikovi zahvaljujući kojima nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.
Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u njega dodate neke sastojke poput luka ili krompira.
Šargarepa, luk ili krompir
Ako ste presolili supu, sos ili čorbu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.
Jabuka
U posudu stavite oljuštenu jabuku. Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.
Pročitajte još
Voda
Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.
BONUS VIDEO:
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".