To nije razlog za očajavanje budući da postoje trikovi zahvaljujući kojima nećete morati da bacite jelo ako ga presolite.

Ako ste jelo presolili, možete to da popravite ako u njega dodate neke sastojke poput luka ili krompira.

Foto: R. Radetić

 

 

Šargarepa, luk ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili čorbu, u jelo dodajte jedan ceo luk, šargarepu ili oljušteni krompir koji će pokupiti višak soli.

Jabuka

U posudu stavite oljuštenu jabuku. Ovo je trik naših baka. Ostavite jabuku u posudi da pokupi so, pa je pred kraj pripreme izvadite i bacite.

Foto: Profimedia

 

 

Voda

Možete dodati i vodu, a ako nakon toga treba da zgusnete jelo, posegnite za malo gustina ili skroba, a možete dodati i bešamel sos.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".