То није разлог за очајавање будући да постоје трикови захваљујући којима нећете морати да баците јело ако га пресолите.

Ако сте јело пресолили, можете то да поправите ако у њега додате неке састојке попут лука или кромпира.

Фото: Р. Радетић

 

 

Шаргарепа, лук или кромпир

Ако сте пресолили супу, сос или чорбу, у јело додајте један цео лук, шаргарепу или ољуштени кромпир који ће покупити вишак соли.

Јабука

У посуду ставите ољуштену јабуку. Ово је трик наших бака. Оставите јабуку у посуди да покупи со, па је пред крај припреме извадите и баците.

Фото: Профимедиа

 

 

Вода

Можете додати и воду, а ако након тога треба да згуснете јело, посегните за мало густина или скроба, а можете додати и бешамел сос.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".