Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev rekao je da je ukupno provereno preko 4 hiljade hektara teritorije DNR i LNR, prenosi TASS.

Od početka rata u Ukrajini, Oružane snage i Ministarstvo za vanredne situacije Rusije proverili su preko 4.000 hektara teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR), otkrili i deaktivirali više od 63.000 eksplozivnih objekata. 

Ovo je u subotu saopštio načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

- Odredi za razminiranje Oružanih snaga Ruske Federacije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije nastavljaju da izvršavaju zadatke čišćenja Donjecke i Luganske Narodne Republike od eksplozivnih objekata. Ukupno je provereno 4.040,89 hektara teritorije (od toga 35,17 hektara). dnevno), 39 objekata (od toga 13 društveno značajnih objekata), četiri mosta i 9,64 km puteva. Otkriveno je i neutralisano 63.474 eksplozivnih predmeta, od toga 3.153 dnevno - rekao je Mizincev, koji vodi međuresorni koordinacioni štab. Ruske Federacije za humanitarnu pomoć u Ukrajini. 

BONUS GALERIJA: Severodonjeck - grad koji više ne postoji

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".