Начелник Центра за контролу националне одбране Руске Федерације генерал-пуковник Михаил Мизинцев рекао је да је укупно проверено преко 4 хиљаде хектара територије ДНР и ЛНР, преноси ТАСС.

Од почетка рата у Украјини, Оружане снаге и Министарство за ванредне ситуације Русије проверили су преко 4.000 хектара територије Доњецке и Луганске Народне Републике (ДНР и ЛНР), открили и деактивирали више од 63.000 експлозивних објеката. 

Ово је у суботу саопштио начелник Центра за контролу националне одбране Руске Федерације, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

- Одреди за разминирање Оружаних снага Руске Федерације и Министарства за ванредне ситуације Русије настављају да извршавају задатке чишћења Доњецке и Луганске Народне Републике од експлозивних објеката. Укупно је проверено 4.040,89 хектара територије (од тога 35,17 хектара). дневно), 39 објеката (од тога 13 друштвено значајних објеката), четири моста и 9,64 км путева. Откривено је и неутралисано 63.474 експлозивних предмета, од тога 3.153 дневно - рекао је Мизинцев, који води међуресорни координациони штаб. Руске Федерације за хуманитарну помоћ у Украјини. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Северодоњецк - град који више не постоји

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".