Rendžeri su telo otkrili blizu plaže na granici Nevade i Arizone, a još rade na bezbednom vađenju, javlja USA Tudej.

Ove godine su zbog suše u ovom delu SAD iz jezera Mid isplivale desetine potopljenih brodića i čamaca, smeća... Još 1. maja se pojavilo bure s ljudskim ostacima, a drugi skelet otkriven je nedelju dana kasnije. Onda su ostaci otkriveni na plaži Bulder 26. jula, a četvrti skelet pronađen je 6. avgusta, na istoj plaži kao i peti.

Jezero Mid je najveće veštačko jezero i rezervoar pitke vode u Nevadi. Kristofer Orosko rekao je za Foks 4 da su on i njegova porodica bili na izletu na jezeru kad su otkrili skelet.

Foto: Profimedia

 

- Ušli smo u vodu i jedna od mojih ćerki je videla nešto u vodi, pa je rekla da misli da je kost. Pogledao sam i zaista sam video veliku kost - rekao je Orosko. Identifikacija kostiju trajaće mesecima, ako ne i godinama. Kako navode američki mediji, ne zna se da li za sve postoje DNK uzorci s kojima mogu da se uporede, ali je već kontaktirano s nekoliko porodica za koje se veruje da su u rodbinskim vezama sa stradalima.

Dejli mejl navodi da su otkrića pokrenula spekulacije o tome da neki od skeleta pripadaju mafijaškim žrtvama. U vreme uspona Las Vegasa s kockarskim rajem cvetala je i mafija u tom gradu, takozvana Jedinica, deo ozloglašene čikaške mafije, a jezero je udaljeno oko pola sata vožnje i dugo se verovalo da su u njega bacana tela.

Prvi pronađeni skelet je otkriven u buretu, a osoba je ubijena pucnjem u glavu. Policija je saopštila da to liči na klasičnu mafijašku likvidaciju i da se dogodilo sedamdesetih ili osamdesetih godina.

(Daily Mail)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".