Ренџери су тело открили близу плаже на граници Неваде и Аризоне, а још раде на безбедном вађењу, јавља УСА Тудеј.

Ове године су због суше у овом делу САД из језера Мид испливале десетине потопљених бродића и чамаца, смећа... Још 1. маја се појавило буре с људским остацима, а други скелет откривен је недељу дана касније. Онда су остаци откривени на плажи Булдер 26. јула, а четврти скелет пронађен је 6. августа, на истој плажи као и пети.

Језеро Мид је највеће вештачко језеро и резервоар питке воде у Невади. Кристофер Ороско рекао је за Фокс 4 да су он и његова породица били на излету на језеру кад су открили скелет.

Фото: Профимедиа

 

- Ушли смо у воду и једна од мојих ћерки је видела нешто у води, па је рекла да мисли да је кост. Погледао сам и заиста сам видео велику кост - рекао је Ороско. Идентификација костију трајаће месецима, ако не и годинама. Како наводе амерички медији, не зна се да ли за све постоје ДНК узорци с којима могу да се упореде, али је већ контактирано с неколико породица за које се верује да су у родбинским везама са страдалима.

Дејли мејл наводи да су открића покренула спекулације о томе да неки од скелета припадају мафијашким жртвама. У време успона Лас Вегаса с коцкарским рајем цветала је и мафија у том граду, такозвана Јединица, део озлоглашене чикашке мафије, а језеро је удаљено око пола сата вожње и дуго се веровало да су у њега бацана тела.

Први пронађени скелет је откривен у бурету, а особа је убијена пуцњем у главу. Полиција је саопштила да то личи на класичну мафијашку ликвидацију и да се догодило седамдесетих или осамдесетих година.

(Daily Mail)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".