Marinin uzorak urina testiran je na prisustvo različitih droga, poput kokaina, amfetamina, kanabisa i opioida, rekla je za AFP Iida Valin, specijalni savetnik premijera.

- Test na drogu uzet od premijerke Sane Marin 19. avgusta 2022. nije otkrio prisustvo droge - navodi se u saopštenju Marinove kancelarije i dodaje da je rezultate potpisao lekar.

- To je bio sveobuhvatan test na drogu. Nismo birali kako će se test uraditi - rekao je Valin.

Video koji je procureo prošle nedelje prikazuje Marin kako pleše i zabavlja se sa grupom prijatelja i poznatih ličnosti, što je izazvalo kontroverzu širom sveta.

Neki su komentare koji se čuju na snimku protumačili kao da se odnose na narkotike, nešto o čemu se žestoko raspravlja na društvenim medijima i što je premijerka oštro demantovala.

Foto: Profimedia/Tviter printskrin/@visegrad24

 

- Da bih razjasnila sve sumnje, danas sam uradila test na drogu - rekla je ona novinarima u svojoj rezidenciji u petak.

Marin je ranije rekla da je "provodila veče sa prijateljima" i da su snimci "snimani u privatnim prostorijama".

Priznala je da je pila alkohol. Osim što je poricala da je uzimala drogu, rekla je da nije bila svedok upotrebe droge od strane nekog od prisutnih.

- Nikada u životu, čak ni u mladosti, nisam koristila drogu - rekla je ona.

Marin je ranije bila meta kritika zbog zabava u njenoj službenoj rezidenciji.

U decembru 2021. našla se pod stalnim kritikama nakon što je otkriveno da je ostala napolju da pleše do ranih sati uprkos tome što je bila izložena Covid-19.

Anketa koju je tada naručio finski TV kanal MTV3 pokazala je da dve trećine ispitanika smatra da je njen izlazak bio "ozbiljna greška".

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".