Маринин узорак урина тестиран је на присуство различитих дрога, попут кокаина, амфетамина, канабиса и опиоида, рекла је за АФП Иида Валин, специјални саветник премијера.

- Тест на дрогу узет од премијерке Сане Марин 19. августа 2022. није открио присуство дроге - наводи се у саопштењу Маринове канцеларије и додаје да је резултате потписао лекар.

- То је био свеобухватан тест на дрогу. Нисмо бирали како ће се тест урадити - рекао је Валин.

Видео који је процурео прошле недеље приказује Марин како плеше и забавља се са групом пријатеља и познатих личности, што је изазвало контроверзу широм света.

Неки су коментаре који се чују на снимку протумачили као да се односе на наркотике, нешто о чему се жестоко расправља на друштвеним медијима и што је премијерка оштро демантовала.

Фото: Профимедиа/Твитер принтскрин/@visegrad24

 

- Да бих разјаснила све сумње, данас сам урадила тест на дрогу - рекла је она новинарима у својој резиденцији у петак.

Марин је раније рекла да је "проводила вече са пријатељима" и да су снимци "снимани у приватним просторијама".

Признала је да је пила алкохол. Осим што је порицала да је узимала дрогу, рекла је да није била сведок употребе дроге од стране неког од присутних.

- Никада у животу, чак ни у младости, нисам користила дрогу - рекла је она.

Марин је раније била мета критика због забава у њеној службеној резиденцији.

У децембру 2021. нашла се под сталним критикама након што је откривено да је остала напољу да плеше до раних сати упркос томе што је била изложена Цовид-19.

Анкета коју је тада наручио фински ТВ канал МТВ3 показала је да две трећине испитаника сматра да је њен излазак био "озбиљна грешка".

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".