Dragana Kosjerina je srpska novinarka i TV voditeljka. Trenutno radi na Radio-televiziji Srbije.

Prvi put izlazi pred kamere u saradnji sa producentom Savom Jovanovićem, sa kojim je usko sarađivala dok se bavila manekenstvom i snimila pilot za emisiju Muzička top lista, koji ju ohrabruje da konkuriše za lice na sportskoj televiziji Sport klub na kojoj radi od 2011. do 2014. godine, kada prelazi na Radio-televiziju Srbije (RTS).

Foto: ATA images

 

 

Kako je prve televizijske korake napravila na Televiziji Sport Klub, od 2011. godine radila je kao urednik i voditelj emisije o sportskim aktuelnostima koja se emitovala uživo svakog dana.

2014. godine dobija poziv od Nikole Mirkova, V.D. Direktora Radio televizije Srbije, prihvata poslovnu ponudu i postaje deo Zabavnog programa RTS-a. U okviru Zabavnog programa biva angažovana i u Sportskoj i u Zabavnoj redakciji. Najpre, u emisijama Sportski dnevnik, a potom i Nedeljno popodne. Danas je isključivo vezana za zabavni program RTS-a.

Na RTS-u trenutno vodi kviz Ja volim Srbiju i emisiju Luda noć. Vodila je Jutarnji program od 2016. godine pa sve do kraja 2019 godine. 2018, 2019. i 2020. je bila među voditeljima Beovizije, srpskog izbora za predstavnika na Pesmi Evrovizije.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Dragana Kosjerina je rođena 1987. godine u Sarajevu, odakle se sa 5 godina preselila u Beograd. Prvo se bavila manekenstvom, svoju karijeru je započela u 17. godini.

Nakon niza uspeha, 2004. je osvojila titulu Miss Teen i bila je jedan od top modela agencije Models. Želela je da bude stomatolog i iako je završila Zubotehničku školu kao odličan đak, odlučuje da upiše psihologiju na Filozofskom fakultetu, međutim u tome ne uspeva, pa se upisuje na Fakultet za kulturu i medije, na kojem uspešno diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment pri Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

BONUS GALERIJA: Atraktivna izdanja Dragane Kosjerine

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".