Za tu tačku dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta glasalo je 57 odbornika, protiv je bilo 18, a uzdržanih nije bilo.

U Infomaciji se navodi da je imajući u vidu novonastalu situaciju sa snabdevanjem energentima potrebno doneti odgovarajuće mere u cilju neophodnosti štednje energenata zbog postojanja opasnosti od potpunog prekida u snabdevanju, do čega bi moglo doći zbog globalne energetske krize.

Foto: N.Skenderija

 

 

Podseća se da se pravilima o radu distributivnog sistema toplotne energije JKP "Beogradske elektrane" predviđeno da se isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može prekinuti u slučajevima povoljne spoljašnje temperature spoljašnjeg vazduha (iznad 15 stepeni).

Beogradskim elektranama se nalaže da ne započinju isporuku toplotne energije krajnjim korisnicima dok god je prognozirana povoljna spoljašnja temperatura, a Gradskom štabu za vanredne situacije nalaže se da u skladu sa vremenskim prilikama svakodnevno daje preporuku Elektranama o početku grejne sezone.

Javnom preduzeću Javno osvetljenje nalaže se da u cilju uštede električne energije i potrebe restriktivnog ponašanja prema potrošnji energenata novogodišnju rasvetu postavi od 15. decembra do 15. januara sledeće godine i to samo u centralnim gradskim celinama.

Nakon usvajanja Informacije predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević odredio je pauzu do 17 sati.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".