Sonja Mitrović Hani bila je izetno zapažena i popularna devedesetih godina, kada je otpevala nekoliko velikih hitova, među kojima su "Otkini bejbi", "Kocka šećera" i "DŽip". Iako je izgradila pevačku karijeru, povukla se sa scene i danas se retko pojavljuje u javnosti.
Ekipa časopisa "TV Novosti" svojevremeno je u svojoj rubrici posvećenoj kulinarstvu, u kojoj su poznati predstavljali svoje omiljene recepte, ugostila upravo Hani.
Ona je sa čitaocima podelila omiljeni recept za čamčiće od plavog patlidžana.
Sastav:
Pročitajte još
- četiri veća plava patlidžana
- dve pavlake
- pakovanje italijanske testenine u boji
- 200 g suvog vrata ili praške šunke
- malo rendanog kačkavalja
- začin C
- glavica crnog luka
Način primpreme: Moja kuhinja se sastoji od jela koja pravim po ukusu i gotovo sve mere su otprilike. Zato kada budete pravili ovo jelo, rukovodite se vlastitim ukusom.
Četiti veća plava patlidžana, nemojte ljuštiti, nego ih dobro operite i presecite uzduž. Onda, iz polovina izdubite masu, tako da dobijete čamčiće. NJih posolite po ukusu i ostavite da odstoje. Masu koju ste izdubili iseckajte na sitno, potoite u hladnu vodu i pustite da odstoji pola sata, da bi se izgubila gorčina. Potom masu iscedite i stavite da se dinsta sa iseckanom glavicom crnog luka. U to dodajte začin C i nastavite da dinstate dok sva voda iz patlidžana ne nestane.
U međuvremenu, skuvajte jedno pakovanje italijanske testenine u boji. Tetsteninu iscedite i sjedinite sa patlidžanom i u to dodajte sitno iseckan suvi vrat ili prašku šunku. Zatim u to stavite malo manje od dve pavlake i kačkavalj, po mogućstvu dimljen.
Sledeće što treba da uradite je da prospete vodu koju su čamčići pustili i da ih filom napunite do vrha. Preostalim delom pavlake premažite vrh i po njemu sipajte još kačkavalja. U malo podmazan pleh stavite čamčiće i pecite ih na temperaturi od 200 stepeni dok ne porumene.
Jelo se jede i tolo i hladno, a kora se naravno, baca. Nije da ga je baš naročito zabavno praviti, ali zadovoljstvo ne izostaje kada se sedne za trpezu! Čamčići su, zaista, mnogo ukusni, a i lepi su "na oko".
Prijatno!
BONUS GALERIJA: Stare slike Jelene Karleuše - da li biste je prepoznali u ovim izdanjima?
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Pogledaj galeriju
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".