Соња Митровић Хани била је изетно запажена и популарна деведесетих година, када је отпевала неколико великих хитова, међу којима су "Откини бејби", "Коцка шећера" и "Џип". Иако је изградила певачку каријеру, повукла се са сцене и данас се ретко појављује у јавности.
Екипа часописа "ТВ Новости" својевремено је у својој рубрици посвећеној кулинарству, у којој су познати представљали своје омиљене рецепте, угостила управо Хани.
Она је са читаоцима поделила омиљени рецепт за чамчиће од плавог патлиџана.
Састав:
Прочитајте још
- четири већа плава патлиџана
- две павлаке
- паковање италијанске тестенине у боји
- 200 г сувог врата или прашке шунке
- мало ренданог качкаваља
- зачин Ц
- главица црног лука
Начин примпреме: Моја кухиња се састоји од јела која правим по укусу и готово све мере су отприлике. Зато када будете правили ово јело, руководите се властитим укусом.
Четити већа плава патлиџана, немојте љуштити, него их добро оперите и пресеците уздуж. Онда, из половина издубите масу, тако да добијете чамчиће. Њих посолите по укусу и оставите да одстоје. Масу коју сте издубили исецкајте на ситно, потоите у хладну воду и пустите да одстоји пола сата, да би се изгубила горчина. Потом масу исцедите и ставите да се динста са исецканом главицом црног лука. У то додајте зачин Ц и наставите да динстате док сва вода из патлиџана не нестане.
У међувремену, скувајте једно паковање италијанске тестенине у боји. Тетстенину исцедите и сједините са патлиџаном и у то додајте ситно исецкан суви врат или прашку шунку. Затим у то ставите мало мање од две павлаке и качкаваљ, по могућству димљен.
Следеће што треба да урадите је да проспете воду коју су чамчићи пустили и да их филом напуните до врха. Преосталим делом павлаке премажите врх и по њему сипајте још качкаваља. У мало подмазан плех ставите чамчиће и пеците их на температури од 200 степени док не порумене.
Јело се једе и толо и хладно, а кора се наравно, баца. Није да га је баш нарочито забавно правити, али задовољство не изостаје када се седне за трпезу! Чамчићи су, заиста, много укусни, а и лепи су "на око".
Пријатно!
БОНУС ГАЛЕРИЈА: Старе слике Јелене Карлеуше - да ли бисте је препознали у овим издањима?
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
Погледај галерију
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".