Ovaj veliki svadbarski hit snimio je 1995. godine pevač Gojko Eftoski sa čuvenim "Južnim vetrom".

Pevač priznaje da je ovo klasičan primer situacije kada pesma "pobedi pevača", budući da je stavila je u senku sve drugo što je ikada snimio.

Foto: Jutjub printskrin/PESMA KAO LEK – TV DUGA PLUS

 

- Sto posto me je pobedila! - kaže Gojko, koji se u emisiji "Pesma kao lek" prisetio kako je izgledala saradnja sa vođom "Južnog vetra", Miletom Basom, koji je i napisao muziku za ovaj veliki hit.

Foto: Jutjub printskrin/PESMA KAO LEK – TV DUGA PLUS

 

- Mile Bas je za neke stvari bio ispred vremena. LJutio se Mile Kitić, ljutio se i Sinan, i Kemal Malovčić, i Dragana Mirković, a najviše Kitić. Vikali su, hoćemo na televiziju, a on nije dozvoljavao. Govorio je: "Nemojte da se zavaravate! Ako vas budu mnogo gledali na televiziji, neće želeti da vas vide na nastupima. Bolje je obilaziti sve radio stanice."

Inače, Gojko je počeo kao harmonikaš, a kao pevač je, počevši od devedesetih godina prošlog veka, snimio više albuma, na kojima se nalaze i pesme kao što su "Sirotinjo, i Bogu si teška", "Nisam čovek koji plače", "Magdo, ti si dukat moj" i mnoge druge. Mada i njih ljubitelji "Južnog vetra" i narodnjaka znaju, nijedna nije postala hit kao "Neka peva ova kuća".

BONUS GALERIJA: Ipče Ahmedovski - Mali Rambo i veliki pevač koga smo prerano izgubili

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".