Tamara Kalinić je farmaceut, rođena je u Sarajevu gde je živela do svoje treće godine. Zbog ratnih okolnosti Tamarini roditelji su takođe uspešni farmaceuti, morali su da se presele za Novi Sad, a iz njih je ostala izgubljena bolnica čiji su vlasnici bili: 

Foto: Instagram printskrin/tamara

 

- To je priča koju nikad nisam ispričala ali me jako fascinira kao ženu. Ali, kada god mi se dogodi neki težak trenutak setim se i zapravo pomislim na tu priču zato što su moji roditelji otvorili tu privatnu bolnicu akupunkture i jako im je dobro išlo. Moj otac je zapravo otišao u Novi Sad da otvori još jedan centar, pre nego što je rat počeo i krenuo je to da radi i da gradi i kada se rat desio oni su morali da ostave sve iza sebe i da izgube sve što su imali bukvalno i da krenu od nule. To je nešto što mene često motiviše u životu, često kažem sebi, ako si jednom uspeo, i sve propadne ne znači da ne možeš uspeti opet, jer već si imao nešto što si mogao da napraviš sam. Oni inače potiču iz normalnih porodica, niko im ništa nije dao. Digli su prvi kredit da otvore tu bolnicu. Potrošili su sve pare, znam da mi mama kaže: "Mi smo kupovali čaršafe na kredit na kraju kada je bolinicu trebalo opremiti". Sve su uložili u to, mnogo su rizikovali, izgubili su sve zbog takvih okolnosti i to me isto tako u životu naučilo da ne znaš šta nosi dan, šta nosi noć. Tebi može da ide super i možeš da se osećaš da si na vrhu sveta ali ne znači da trebaš da se opustiš - bila je iskrena Tamara Kalinić.

 

 

Kalinićeva je detinjstvo provela u Novom Sadu, u kome nije najlepše provela predškolske i školske dane, dok joj je u srednjoj školi i na fakultetu u inostranstvu društo bilo mnogo kvalitetnije i lepše: 

- Ja sam bila problematično malo dete, a posle mi je srednja škola išla sjajno. Mislim da sam emotivno kasno sazrela, možda kasnije nego moj uzrast. Imala sam predivnu učiteljicu Stanu Gavrilović koja je bila najlepša uliteljica na svetu, sa najdivnijim rukopisom. Mislim da je neko ko je jako uticao na mene zato što je ona neko ko je mene shvatio kao osobu. Ja sam bila jako kreativna uvek, ali jednostavno nisam mogla da se uklopim u to kao sad ti moraš to, sad moraš pisana slova, sad moraš štampana. Nikada nisam znala šta s ezapravo dešava, a ona je videla u meni tu neku moju kreativnu stranu i rekla mojim roditeljima: "Ništa se vi ne brinite, kada ona napuni deset godina, to će sve da krene lagano". Divna žena, jako sam bila vezana za nju, nažalost ona je mlada umrla i to je mene jako potreslo, ali skoro da nema dana da se ja nje ne setim jer mislim da je jako uticala na mene i na ono ko sam ja danas - ispričala je Tamara u emisiji "Balkanskom ulicom".

Tamara se svojom željom i upornošću vrlo brzo našla u svetu mode i digitalnog marketinga. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".