Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa. Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima.
U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se služiti i na posnim slavama.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 3 glavice crnog luka
- mlevena paprika
- so
- biber
- ulje
Priprema:
(Stvar ukusa)
Pročitajte još
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".