Широм света могу се пронаћи многа регионална варива од пасуља позната као чорба од пасуља, која укључују споро кување пасуља са мешавином поврћа и меса. Обилно вариво од пасуља, у Србији познато и као чорбаст пасуљ, војнички пасуљ, пасуљ на тавче, једно је од најраспрострањенијих у ресторанима широм Србије и обично се једе у свим годишњим добима.

У наставку прочитајте рецепт за пасуљ пребранац који можете јести и када је пост, а може се служити и на посним славама.

Фото: Јутјуб принтскрин/Moja Kuhinja Tanja

 

Састојци:

  • 500 г пасуља
  • 3 главице црног лука
  • млевена паприка
  • со
  • бибер
  • уље

Припрема:

  • Лук исецкати ситно и пржити га на уљу, па кад постане стакласт склонити га са рингле и додати млевену слатку паприку и промешати.
  • Пасуљ добро скувати па процедити.
  • Додати му запршку од лука, посолити и побиберити и промешати.
  • Пребаците пасуљ у тепсију и запеците у рерни око пола сата на 200 степени да се одозго ухвати корица
  • (Ствар укуса)

    БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

    За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

    Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".