Na listi najlošije ocenjenih srpskih jela, prvo mesto zauzele su pihtije, a među prvih deset nalaze se i čvarci, podvarak, svadbarski kupus, popara, slatko... Ova vest izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama, a srpski kuvar, Saša Marinković, istakao je gostujući na televiziji Prva da na sajtu ne postoji nikakvo objašenjenje zašto su ta jela toliko "loša".
- To su jela koja su ukorenjena u našoj tradiciji. Pihtijama unosite kolagen na prirodan način. O ukusima ne treba raspravljati, ima ljudi koji i vole i ne vole pihtije recimo - rekao je on u jednoj emisiji.
- Srpska salata je na listi, stvarno bezveze. To su naša tradicionalna jela u kojima se maksimalno iskoriste sastojci. Hleb od juče potopite i eto vam popara. Apsurdno mi je kao kuvaru da sebi neko dozovoli da kaže da je nešto loše. Koji su kriterijumi? - pita se on.
Na istom sajtu nalazi se i lista najboljih srpskih jela, na čijem je vrhu - kiselo mleko.
- Mislim da lista nije napravljena od strane ljudi koji su ta jela i probali, jer nema objašnjenja što su ta jela procenjena kao loša. Mogu reći da su ljudi možda videli kako se prave ta jela, pa im je to bilo odbojno - kaže Marinković, koji je ovom svojom izjavom jasno stavio do znanja da ne znamo kome smetaju jaki podvarak i čvarci.
Pročitajte još
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".