Režiser nas je napustio 23. novembra, a iza sebe je ostavio brojna ostvarenja od velike važnosti za srpsku kinematografiju koja se smatraju jednim od najpoetičnijih. Jedna od tih dela su "San", "Jutro", "Podne".

Purke je  bio je prvi suprug slavne glumice Milene Dravić, koja je takođe ostavila neizbrisiv ttrag u domaćoj kinematografiji. Purišina ljubav prema Mileni je trajala iako se ona udala sa Dragana Nikolića sa kojim je do kraja života bila u srećnom braku. 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- Milena i ja smo se venčali 1960. godine u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. Nismo imali ni fotografiju sa venčanja, bili smo sirotinja, beda, nismo imali stan u Beogradu. Kratko smo bili u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. Ostavljale su me i druge žene koje sam voleo jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. I to je istina, film je bio i ostao moja najdublja strast. Kada sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli- izjavio je Đorđević za Politiku.

Foto: Arhiv Novosti

 

- LJubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li verujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić – rekao je kultni reditelj. 

(Helo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".