Режисер нас је напустио 23. новембра, а иза себе је оставио бројна остварења од велике важности за српску кинематографију која се сматрају једним од најпоетичнијих. Једна од тих дела су "Сан", "Јутро", "Подне".

Пурке је  био је први супруг славне глумице Милене Дравић, која је такође оставила неизбрисив ттраг у домаћој кинематографији. Пуришина љубав према Милени је трајала иако се она удала са Драгана Николића са којим је до краја живота била у срећном браку. 

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

- Милена и ја смо се венчали 1960. године у мојој кући у Чачку, и то у кухињи. Нисмо имали ни фотографију са венчања, били смо сиротиња, беда, нисмо имали стан у Београду. Кратко смо били у браку, годину дана, али је Милена била и остала моја највећа љубав. Остављале су ме и друге жене које сам волео јер су сматрале да сам сувише заљубљен у филм да бих био заљубљен у њих. И то је истина, филм је био и остао моја најдубља страст. Када сам приметио да јој сметам и да по много чему нисам човек за њу – пријатељски смо се развели- изјавио је Ђорђевић за Политику.

Фото: Архив Новости

 

- Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић – рекао је култни редитељ. 

(Хело)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".