Najnoviji slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Borči.

Momčić se branio koliko je mogao, a onda je nasilniku stiglo pojačanje. Žrtvu su oborili na zemlju, a potom mu bacili i ranac preko glave.

- Kako navode zabrinuti roditelji, ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava, ovaj dečak sa svojom grupom nasrće na sve mlade, želeći da ga se u društvu svi plaše - navodi se u objavi.

Podsetimo, nasilje u školama, na čelu sa slučajem u Trsteniku kada su đaci napali profesorku i izmakli joj stolicu, pokrenulo je lavinu, pa osim osude javnosti, stiže i otvorena podrška sindikatima da istraju u zahtevima.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je juče da se problem nasilja i vršnjačkog nasilja ne rešava štrajkom, već saradnjom svih relevantnih aktera.

https://www.facebook.com/watch/?v=1135747667304352

- Neophodnu akciju Ministarstvo prosvete je već preduzelo, Radna grupa sastavljena od predstavnika svih relevantnih institucija, stručnjaka je počela sa radom i krajem meseca ćemo imati već prve predloge za unapređivanje sistema za prevenciju i reagovanje na nasilje u školama - rekao je Ružić Tanjugu reagujići na najavljeni štrajk prosvetnih radnika.

(espreso)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".