Hakimi je rođen i odrastao je u Madridu, svoje prve fudbalske korake napravio je u Real Madridu. Kaže da mu odrastanje nije bilo ni malo lako, a sad je o tome i progovorio.

Da bi preživeli u Španiji nakon što su iz Maroka stigli u tu zemlju, roditelji Ašrafa Hakimija nisu mogli da biraju poslove. "Moja majka je bila čistačica, otac je radio kao ulični prodavac. Dolazim iz porodice koja je patila da bi zaradila za život. Danas se svakog dana borim za njih. Žrtvovali su sebe za moje dobro. Moj brat je ostao uskraćen za mnoge stvari kako bih ja mogao da uspem", ispričao je Hakimi.

Foto: EPA

 

Ašraf Hakimi je bio kao klinac na probi u Španskoj reprezentaciji, ali na kraju ipak nije imao dilemu, odabrao je Maroko.

- Da, kad sam bio klinac bilo je kontakata, čak sam i bio u kampu španske reprezentacije na probi. Nekoliko dana sam boravio tamo i shvatio sam da to nije pravo mesto za mene. Nisam se osećao kao kod kuće. Nema konkretnog razloga, ali hteo sam da budem kod kuće, u arapskoj kulturi, da budem Marokanac - rekao je on u intervjuu za "Marku".

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".